Tämmöinen mie olen

05.08.2021

Tänä aamuna käytyäni Facebookissa erään fb-kaverini jakama teksti kolahti itseeni erityisen suuresti. Se oli kuin oma mottoni! Lisäksi vielä suosikkinäyttelijäni oli tämän ajatuksen taustalla. Siispä jaan sen teille tännekin.Samalla kuin luin sitä, mielessäni aloin prosessoida perusteluja sille, miksi tämä sopi minulle niin hyvin...

Olen ollut aina hetkessä eläjä. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän sitä olen. Olen ymmärtänyt jo kauan aikaa sitten, että elämä muodostuu hetkistä, jotka jäävät sitten sisimpäämme muistoiksi,mutta itse elämä on tässä ja nyt, ja siitä kannattaa nauttia ihan joka hetki. Muistot ovat ihana pääoma, joka meillä on, mutta niiden vietäväksi, ja niille ei kannata elämässä pääroolia silti antaa.

Rakastan syömistä. Se on minulle paljon muutakin kuin perustarpeen tyydyttämistä. Se on tärkeä osa elämääni. Jokainen pala, jonka suuhuni laitan, on minulle nautinto. Siksi en laita sinne, mitä sattuu, vaan juuri sellaista, josta pidän, josta vatsani tykkää, ja joka tuo minulle mielihyvää ja onnellisuutta. Se tunne, kun saa suuhunsa herkkua, jota rakastaa, on myös huippuhetki elämässäni. Ja niitä tulee päivän mittaan useita, ja siksi ne osaltaan rikastuttavat elämääni. Liika kontrollointi, kalorien laskeminen ja laihduttaminen eivät ole koskaan olleet minun juttuni, sillä ne tietyllä tavalla heikentävät elämäni laatua.

Rakastan luontoa. Se on minulle elämäni yksi tärkeimmistä hyvinvoinnin peruspilareista. Nautin kun saan olla osa sitä. Tutut ja luonteenomaisimmat luontokohteet, metsät ja tunturit tuovat minulle rauhaa ja hyvää oloa, mutta myös uuden kokemisen ja näkemisen äärellä olen kuin pikkulapsi, joka näkee jotain ensi kertaa. Auringon säteily voimaannuttaa, ja uinti erilaisissa vesistöissä raikastaa, puhdistaa ja rauhoittaa. 

Olen todella huono valehtelemaan, ja jos joskus olen sitä yrittänyt, se kalvaa sisintäni syvästi. Oman henkisen hyvinvointini vuoksi ja siksi, että se ei sovi minulle, pyrin pysymään totuudessa. Oikeastaan totuus sekä itseään että muita kohtaan helpottaa elämää ja sen kohtaamista, vaikka joskus sen myötä voi tuntea myös mielipahaa. Tärkeintä kuitenkin on, että ei loukkaa ketään. Se, mitä sanoo toiselle, voi vaikuttaa vastapuoleen syvästi, ja siksi tärkeää on miettiä, miten sanoo, ja mitä jättää sanomatta. Tässä on aina opittavaa, mutta uskon, että kehityn siinä päivä päivältä. 

Elämäni varrella olen kuullut hyväntahtoisia lausahduksia, erityisesti läheisiltä ja lapsilta siitä, että olen höpsö ja vähän outo. Minusta on ihana olla molempia, varsinkin kun se tulee suoraan minusta, ja on siksi aitoa ja autenttista. Ei väliä, mitä muut ajattelevat, kun saa olla vapaasti se, mikä on. Se on vapauttavaa, ja siksi henkisen hyvinvoinnin kannalta merkityksellistä.

Kiltteys on ollut osa minua jo pienen pienestä lapsesta. Olen ollut se helppo lapsi, joka tekee kuten sanotaan, on hiljaa tarvittaessa, ei sano pahasti kenellekään ja auttaa aina, kun voi. Oivalsin jo lapsena, että kiltteyden myötä vältän ristiriitoja, negatiivisia tunteita, edesautan sopua, hyvää mieltä ja erityisesti rauhaa ja tasapainoa. Sellaisen ympärillä on helpompi kasvaa, kehittyä ja olla. Kuitenkin se ei tarkoita, että antaisin kenenkään itseäni jyrätä, alistaa tai määräillä. Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä enemmän osaan pitää puoliani ja ajatella myös itseäni. Olen ymmärtänyt, että se ei ole itsekkyyttä, vaan itsensä huolehtimista. Jokainen ihminen on loppujen lopuksi yksin vastuussa itsestään, ja vain hänellä on valta itseensä. 

Anteeksi, että tekstistäni tuli näin pitkä. Se vaan tulla tupsahti, kun aloin prosessoida ajatuksiani. Jokaisen ihmisen olisi hyvä pohtia ja ymmärtää itseään - peilata itseään kaikkeen vastaan tulevaan. On se sitten laulu, teksti, toisen ihmisen sanomiset tai mikä tahansa kokemus. Mitä enemmän ymmärrät itseäsi, sitä helpompi sinulla on olla itsessäsi. ❤️