SURUN KOKEMUS

"Suruni raastaa ja ahdistaa eikä elämässäni ole mitään muuta."

Surun saapuessa luoksesi, se vie elämältä pohjan, eikä ulospääsyä sieltä tunnu löytyvän. Elämän valo tuntuu sillä hetkellä sammuneen, ja tunnet olevasi tuskassasi ja surussasi niin yksin. Vaikka ympärilläsi olisi läheisiä, jotka ovat samassa tilanteessa tai tukevat ja lohduttavat, ei heiltäkään tunnu löytyvän suoranaista apua sinulle. Jokaisen surukokemus on yksilöllinen, ja se on hyvä jokaisen ymmärtää. Suru ei lähde hetkessä pois, ja sekin on hyvä oivaltaa ja hyväksyä.

Surun ja menetyksen tie on reitti, jonka jokainen meistä joskus joutuu kulkemaan. Läheisen ja rakkaan kuolema, avioero tai muu parisuhteen tai tärkeän suhteen menetys kuormittavat yksilöä ja erityisesti sekoittavat ehkä sitä ennen hyvinkin stabiilissa tilassa ollutta tunne-elämää.  Surun kokemus ja siihen liittyvä ahdistus ja tuska vaikuttavat ja heijastuvat yksilön pahoinvoinnin lisäksi myös hänen koti- ja työelämään. Tämän tiedostaminen vain lisää henkilökohtaista pahaa oloa, mahdollista riittämättömyyttä ja siihen liittyvää syyllisyyttä.

Jollekin suruun auttaa puhuminen, toiselle yksinolo ja surun läpikäynti ja prosessointi yksin omassa päässään. Tärkeää on kuitenkin, että surun kokemusta ei ohiteta tai varastoida, vaan se otetaan vastaan sellaisenaan, kun se itsekullekin tulee, käydään läpi ja hyväksytään. Itsekin surua ja menetystä kokeneena voin luvata, että valo tulee vielä ajan kuluessa luoksesi, ja elämä helpottuu. Kuitenkaan surun ja menetyksen "tahra" tai "leima" ei koskaan täysin häviä.  Jokainen kokemus muokkaa sinua ihmisenä ja niin myös surun kokemus. Kokemus vahvistaa, opettaa ja kasvattaa sinua yksilönä ja lisää ymmärryksen määrää.

Surussa ei kuitenkaan tarvitse olla yksin, vaan siihen voi saada apua ja lievitystä. Surun kokemuksen taustalla voi olla aikaisemmat kokemukset ja niihin liittyvät tunnelukot, jotka kenties rajoittavat ja estävät sinua läpikäymään tapahtunutta. Usein roolisi perheessä tai sen hetkinen elämäntilanteesi vaatii sinua pysymään vahvana, vaikka sisälläsi tunnet täysin toisin. Syitä voi olla monia. 

Jos tarvitset siis kuuntelijaa, tukijaa ja vain ihmistä, joka ymmärtää ja kenties voi auttaa sinua tilanteessasi, otahan yhteyttä. Kuten kaikissa tarjoamissani hetkissä, myös tässä, keskustelumme ovat täysin luottamuksellisia ja jäävät meidän väliseksemme.

Parhain ympäristö tuokioomme on luonnossa, jossa voit olla oma itsesi ja antaa tunteesi näkyä ja kuulua. Luonto on amollinen ja auttava jo pelkästään olemassaolollaan. Myös muu ympäristö on mahdollinen, mutta tärkeintä on, että olet oman arkiympäristösi ulkopuolella, jossa velvoitteet ja odotukset eivät ole läsnä eivätkä vaikuttamassa.

Ällä jää yksin, vaan ota yhteyttä!


Yksilötunti 49 euroa

Lisäksi räätälöityjä kokonaisuuksia edellä mainitusta ja myös muista aiheista luentoina, koulutuksina ja keskustelutuokioina.

PYYDÄ TARJOUSTA!

Henkistä hyvinvointia

ONNENSÄDE