LUENNOT

Oletko miettinyt jo jonkin aikaa, että olisi kiva pitää luento omalle työpoppoolle, kyläläisille, harrastajille, vanhemmille, esimiehille, opetushenkilöstölle, opiskelijoille, lapsille, nuorille, yrittäjille, auttamis- ja hoitotyötä tekeville, kunnan päättäjille, toisin sanoen kenelle tahansa? Mutta luennoitsijoita ei vain tunnu olevan täällä Lapissa ihan lähietäisyydellä ja eteläinen Suomi ja kaupungit ovat taas täynnä erityyppisiä osaajia ja luennoitsijoita. Ja jos haluaa saada asiansa osaavan luennoitsijan etelästä tänne Lappiin, se maksaa usein melkoisesti. Kuitenkin meidän Lapissammekin on lukuisia osaajia, joilla olisi sanansa sanottavana, tietotaitoa ja perspektiiviä ja näkemystä juuri täällä Lapissa itsekin asuvana. 

Onnensäde tarjoaa moniin eri aihealueisiin liittyviä luentopaketteja. Pääasiallinen osaaminen ja tietotaito minulla on psykologisen ja henkisen hyvinvoinnin eli tunnemaailman, jaksamisen, vuorovaikutuksen sekä itsensä ja toisten johtamisen puolella, mutta opettajankoulutus sekä matkailualan ja esimiestyön tausta antavat minulle perspektiiviä ja ymmärrystä monenlaisten luentojen mahdollistamiseen. Sydäntäni lähellä olevia aihealueita ovat myös kaikki elämänkaaren eri vaiheet eli lapsuus, nuoruus, aikuisuus, vanhuus ja niiden mukana tuomat vanhemmuus ja parisuhde Myös luonto, luontokokemus ja luonnon hyvää tekevät vaikutukset ovat suoosikkiaiheitani. 

Tapani vetää luento on mahdollisimman vuorovaikutteinen, ihmiseltä ihmiselle tapahtuva, avoin ja oman persoonani likoon laittava. Olen Lapista, ja se näkyy myös tavassani olla, esiintyä ja puhua. Murteeni on minulle suuri rikkaus, jonka annan kuulua myös luennoillani. Vaikka tykkäänkin puhumisesta, minulle luennoitsijana ensisijaisen tärkeää on myös luoda herättelyä, keskustelua, ajatusten vaihtoa  ja siten kuunnella. Mikään ei ole innostavampaa ja palkitsevampaa kuin kuulijakunta, joka innostuu, syttyy ja uskaltaa avata myös oman äänensä kuuluville. Oli aihe mikä tahansa, tuon luennoille mukaan luonnon kuvien ja mahdollisten äänimaailmojen muodossa. Suuri unelmani on saada luentoni aikana luennolla olevien unohtamaan ajan sekä paikan, uskaltamaan tuntea ja tuoda tuntemuksensa ja ajatuksena esille. Luennon päättyessä toivon osallistujien olevan eräänlaisessa herätystilassa - innostuneina ja jotakin oivaltaneina.

Aina ei siis tarvitse tilata luennoitsijaa kaukaa ja kalliisti, vaan läheltä ja siten edullisemmin. Lisäksi paikan päällä olevat saavat tunteen, fiiliksen, että luennoitsija on kuin yksi meistä - lappilainen, aito ja siksi niin tuttu ja samaistuttava. Jokainen luentoni on räätälöity kuulijakunnan ja järjestäjän tarpeita ja toiveita kuunnellen eli en toista samaa luentomateriaalia, vaan se elää ja muokkautuu kuulijakunnan mukaisesti ja heitä varten.

Ohessa muutamia esimerkkiaiheita osaamisalueistani, mutta moni muukin aihe on mahdollinen. 

Jos siis  haluat vaihtelua ja erilaista otetta tarjoamallesi luennolle, ota ihmeessä yhteyttä minuun ja pyydä tarjous!