VANHEMMUUDEN HAASTEET

"Joskus tuntuu, että vanhempana olo on elämäni haasteellisin tehtävä. Aina minulla ei vain ole voimavaroja, aikaa, hermoja eikä ymmärrystä tähän kaikkeen"

Vanhemmuus on yllätyksiä täynnä eikä siihen ole koskaan täysin valmis. Vanhemmuus on jatkuvaa opettelua ja oppimista sekä epävarmuuden ja riittämättömyyden sietämistä. Vanhemmuuteen ei ole käyttöohjeita, ja jokainen perhe - vanhemmat ja lapset ovat ainutlaatuisia, ja siksi vertailuun ja kilpailuun paremmuudesta ei kannata ryhtyä.

Vanhemmuus on kuitenkin kaikkinensa oppimismatka, joka kasvattaa, eheyttää, rikastuttaa ja auttaa löytämään omat rajat - vahvuudet ja heikkoudet. Vanhemmuus on eräällä tavalla oman itsensä tutkimusmatkakin, sillä sen myötä, että opit tuntemaan lastasi, saat nähdä itsessäsi puolia, joiden olemmassaoloa et sitä ennen edes tiennytkään itsessäsi olevan.

Vanhemmuus ei ole helppoa ja välillä tulee tunne, että haluaisit luovuttaa ja heittää hanskat tiskiin, mutta samalla tiedostat, että vanhemmuus on osa sinua niin kauan kuin elät. Tämän tiedostaminen saattaa välillä ahdistaa, varsinkin silloin kuin jaksamisesi ja voimavarasi ovst loppumaisillaan tai tuntuu, että et saa riittävästi tukea, ohjausta etkä apua elämäsi tärkeimpään tehtävään.

Syntyessään lapsi on niin puhdas ja muovaamaton. Kasvattajana sinun tehtäväsi on muovata hänestä tarpeeksi kestävä, ehjä ja valmis maailmaan. Vanhempana saat hoidettavaksesi aluksi siemenen, sitten taimen, joka sinun avullasi, hoidollasi ja luomallasi kasvualustalla kehittyy kukaksi ja näin kukoistukseen. Tähän kaikkeen lapsesi tarvitsee ravinnetta, kastelua ja rikkaruohojen nyppimistä eli kaikkea sitä, joka mahdollistaa hänen kasvunsa, kehityksensä ja onnellisuutensa.

Kuten missään muussakaan tehtävässä, kukaan ei ole silti täydellinen eikä tarvitsekaan olla. Virheiden ja erheiden kautta oppii ja kasvaa vanhemmuudessaan. Kuitenkin lapsen kehityksen eri vaiheet ja eteneminen kohti nuoruutta ja aikuisuutta tuo mukanaan monia haasteita, kompastuskiviä ja rotkojakin, joiden ylittäminen ja eteenpäin kulkeminen tuntuu yksin, kahdestaan tai perheenä joskus ylitsepääsemättömältä. On hyvä välillä saada tukea ja lähelle kuuntelijan ja ymmärtäjän, joka on itse kulkenut vanhemmuuden polkua ja sen lisäksi ammentanut omaa pääomaansa ja ymmärrystään oppimalla ja opiskelemalla.

Onnensäteen taustalla on henkilö, jolle lapset ja nuoret sekä heidän hyvinvointinsa ovat niin sydäntä lähellä. Halu auttaa, tukea, kuunnella ja ohjata  heitä ja heidän vanhempiaan vaativassa kasvatustyössä on yksi Onnensäteen tavoitteista. Kasvatuspsykologian, kasvatustieteiden ja psykologian  sekä soveltavan ja johtamisen psykologian opintie on antanut työkaluja tähän kaikkeen.

Jos tarvitset siis kuuntelijaa, tukijaa ja vain ihmistä, joka ymmärtää ja kenties voi auttaa sinua tai teitä, otahan ihmeessä  yhteyttä. Kuten kaikissa tarjoamissani hetkissä, myös tässä, keskustelumme ovat täysin luottamuksellisia ja jäävät meidän väliseksemme.

Parhain ympäristö tuokioomme on luonnossa, jossa voit olla oma itsesi ja antaa tunteesi ja olotilasi näkyä ja kuulua. Luonto on armollinen ja auttava jo pelkästään olemassaolollaan. Myös muu ympäristö on mahdollinen, mutta tärkeintä on, että olet tai olette oman arkiympäristön ulkopuolella, jossa velvoitteet ja odotukset eivät ole läsnä eivätkä vaikuttamassa.

Ällä jää vanhemmuudessasi yksin, vaan ota yhteyttä!

Yksilötunti 49 euroa

Lisäksi räätälöityjä kokonaisuuksia edellä mainitusta ja myös muista aiheista luentoina, koulutuksina ja keskustelutuokioina.

PYYDÄ TARJOUSTA!

Henkistä hyvinvointia

ONNENSÄDE