LUONTOTERAPIA

Ota aikaa itsellesi ja lähde luontoon - luontoon, joka ei vaadi eikä odota sinulta mitään, vaan epäitsekkäästi tarjoaa sinulle jotain pelkällä olemassaolollaan, hiljaisuudellaan, rauhallaan ja kauneudellaan. Ympärilläsi ei ole suojaavia seiniä eikä kattoa, ei mitään, joka rajoittaisi kulkuasi, ajatteluasi, läsnäoloasi. On tilaa hengittää. Tunnet itsesi vapaaksi ja siten olet enemmän auki myös itsellesi. Sen lisäksi että luonnossa on hyvä olla, se tarjoaa ympäristönä mahdollisuuden ja avaimet eheytyä, voimaantua ja voida paremmin.

Vaikka luonto jo sinänsä tarjoaa meille paljon hyvää sekä mieltä että olotilaa parantavaa, vielä suuremman hyödyn ja voimavaran saat, kun mukanasi on toinen ihminen, joka on sinua varten - auttaa, tukee ja kannustaa sinua sen hetkisen elämäntilanteen aiheuttamassa kuormitustilassa. Toisin sanoen helpottaa oloasi luonnon läsnäolon lisäksi omalla läsnäolollaan ja vuorovaikutteisella kommunikoinnillaan. Tavoitteena ei ole saavuttaa tiettyä kilometrimatkaa, tiettyjä etappeja ja maisemia, vaan päästä lähemmäs itseään, tunteitaan ja helpottunutta olotilaa. Aina se ei onnistu itsekseen, vaan siihen tarvitaan toista ihmistä - tukijaa, jolla on psykologista ymmärrystä yksilön hyvinvoinnin, tunnemaailman ja itsensä johtamisen yhtälöstä.


Onnensäde tarjoaa sinulle luontoterapeuttista tuokioa kahdella eri tavalla:

Rauhoittava hetki luonnossa

Lähde kanssani tänne Lapin luontoon purkamaan mahdollista päivän taakkaasi ja helpottamaan ja vapauttamaan tällä hetkellä mieltäsi painavaa tunnetilaa ja itseäsi kuormittavaa olotilaa. Avullani saat tukea ja ymmärrystä sekä keinoja nollaamiselle, rauhoittumiselle sekä hyvän mielen löytämiselle. Lapin luonto tarjoaa vuodenajasta riippumatta henkistä hyvinvointia jo pelkällä olemassaolollaan ja kauneudellaan. Liikumme leppoisasti luonnossa, välillä pysähdellen, hiljentyen, keskustellen ja nauttien luonnon hyvää tekevästä vaikutuksesta. Olen eräänlaisena oppaana siinä, että pääset vapautumaan ja ottamaan itseesi kaiken hyvän luonnosta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.  Päätehtäväni on luonnon kanssa yhteistyössä olla sinulle läsnä, tukea ja auttaa. 

Kesto:  n. 1 - 1 1/2 tuntia

Hinta: 30 euroa/hlö - min. 4 henkilöä

Yhdessä luonnossa etänä

Joskus haluaisi niin kovasti kertoa jollekin huolistaan, avata henkistä taakkaansa tai vain tuoda esille ääneen omat tuntemuksensa. Luonnossa liikkuessamme ajattelumme aktivoituu, sillä siellä sinua ei tule niin paljon vastaan ajatteluasi ja keskittymistäsi katkaisevia häiriötekijöitä.  Jo pelkästään luonto siis helpottaa oloasi ja vähentää stressiäsi. Jos tähän kaikkeen lisää vielä mahdollisuuden keskustelulle, voi luontohetken jälkeinen tunnetila on erityisen vapautunut, kevyt ja voimaannuttava. Mieltä askarruttaviin asioihin tai kuormitustilaan on saanut helpotusta, joka edesauttaa arjessa elämistä ja asioihin suhtautumista.  

Lähde siis luontoon siellä, missä olet ja asustelet ja ja halutessasi soitan sinulle, jolloin olemme virtuaalisesti yhdessä aivan kuin olisin mukanasi. Tuttu ja turvallinen tai lähietäisyydellä itsestäsi oleva luonto tarjoaa sinulle vapauttavan ympäristön, ja keskustelu kanssani mahdollistaa tunnetilojen sekä kuormitusta ja pahaa oloa aikaansaavan tilanteen avaamiseen, läpikäymisen. Et ole yksin "ongelmasi" kanssa, vaan mukanasi on yksilö, jolla on tahtotila auttaa ja kuunnella. 

Hinta: 49 euroa/tunti