Hiljaisuuden kokemus - läsnä vain sinä itse, luonto ja hiljaisuus 

24.11.2019

Elämme tällä hetkellä täällä Lapissa erityistä hiljaisuuden aikaa, sillä luonto ympärillämme on jo vahvan lumen peittämänä, ja sen myötä myös luonnon asukit ovat hiljentyneet. Jos meillä sataa, sekin tapahtuu hentoisten lumihiutaleiden muodossa, ja näin hyvin äänettömästi. Tuntuu, että luonnossa ei liiku mikään eikä kukaan. Vain askelpainaumat pehmoista lunta vasten kertovat, että joku metsän asukki siellä edelleen asustelee, mutta hyvinkin näkymättömästi.

Luonto ympärillämme on pysähtyneisyyden tilassa, ja siksi ollessamme siellä meille suodaan erityinen rauhoittumisen ja hiljentymisen mahdollisuus. Luonnon hiljaisuus vain vahvistuu kaamosta kohden mentäessä, sillä silloin mukaan tulee vielä jatkuva hämärä, joka entisestään vähentää aistiemme aktiivisuutta, sillä emme näe enää ympärillemme samalla tavalla kuin muulloin. Kysymyksessä on näin myös pimeyden tila, jonka avulla voimme keskittyä entistä enemmän itseemme ja hiljaisuuden antamaan hyvänolon ja rauhoittumisen tunteeseen.

Me ihmiset emme tarvitse aina aktiviteetteja, virikkeitä ja toimintaa, vaan arkirumban ja -stressin vastapainona juuri hiljaisuuden kokemusta, jossa läsnä on vain sinä itse, luonto ja hiljaisuus. Kokemus, jossa luonto antaa sinulle paljon henkisesti, ja sinä annat sille mahdollisuuden myös voida hyvin ja elää omaehtoista ja rauhaisaa elämää.  <3