Mistä tulee joulufiilis?

21.12.2021

Mistä tulee parhaiten joulufiilis? Mikä rauhoittaa, saa hiljentymään ja sitä kautta oivaltamaan olennaisen ja merkityksellisen joulun sanomasta ja yleensäkin joulusta? Se, kun lähtee metsään, osaksi luontoa ja hiljaisuutta. Kauas kaikesta joulukrääsästä, materialismista ja kaupallisuudesta, paineista, suorittamisesta, jouluvalohässäkästä, minuuttiaikatauluista - kaikesta siitä, mikä jouluun niin usein liitetään. 

Kun hiihtelee kaukana kaikesta kuunnellen vain omaa hengitystä ja narinaa, joka syntyy suksien koskettaessa pakkaslunta, tuntee joulunkin kaikkein aidoimmin. Valkoinen lumi ja kuun vahva loiste valaisevat kulkuani. Kynttilänmuotoiset pakkaskuuset kurottavat kohti taivasta ja ohjaavat ajatteluani sinne kaukaisuuteen.

Yhtäkkiä tunnen olevani tosi lähellä kaikkia heitä, jotka eivät enää kuulu elämääni, mutta jotka tuikkivat taivaalla tähtinä juuri minulle. Tunnen suurta ja syvää yhteyttä, ja sen myötä minulle tulee erityisen levollinen, turvaisa ja hyvä olo. Tunnen olevani myös lähellä itseäni ja sitä puolta itsestäni, joka arjen hektisyydessä jää usein toissijaiseksi. Sisimpääni tallustelee huomaamatta joulurauha, joka ilman tätä hetkeä ja kokemusta olisi saattanut jäädä tulematta. 

Anna sinäkin aikaa itsellesi, luonnossa liikkumiselle ja olemiselle sekä hiljaisuudelle - myös jouluna.

Joulurauhaa teille jokaiselle!