Toukokuun luonto - salainen valtakuntani

26.05.2020

Pääsy sinne on haasteellista. Sulanut pehmeä lumi ja vesihaasteet antavat kuvan, että sinne ei ole enää asiaa. Kuitenkin päästyäni sinne tunnen olevani kuin salaisessa valtakunnassa, jonne kukaan muu ei hoksaa tai halua tulla. Olla täysin yksin luonnossa. Ihan kuin olisi luonnon valtavassa puutarhassa, jossa ei kuitenkaan ole mitään päättymiskohtia, vaan se jatkuu loputtomiin. Lintujen sirkutus ja laulanta sekä purojen ja solisevien vesiputousten konsertti ovat taianomaista. Yhtäkkiset riekkojen ja metsojen pyrähdykset maan suojista saavat minut välillä heräämään tästä kaikesta. Sammakkojen määrä on valtaisa. Ne hohtavat valkoista hankea vasten näkyvästi ja jopa pienesti äännähdellen. Niiden hypyt, liike ja olemus näyttäytyvät niin selvästi lunta vasten. Aivan toisin kuin kesämaalla. Erilaisten jälkien alkuperän arvailu tekee matkastani kiehtovan ja jopa jännittävän.

Eteneminen ei ole vauhdikasta eikä varsinainen liikuntasuoritus, vaan se on jatkuvaa tarkkailua ympärille sekä eteenpäin. Koskaan ei voi tietää, mitä vastaan tulee. Pehmyt lumi ja sen alla pulputtava maailma ovat arvoituksellisia, ja siksi jokainen liike ja suunta pitää harkita tarkkaan ja ennakoiden. Välillä tulee esteitä, joiden ylipääseminen antaa matkalleni ihanan lisähaasteen - luovuus pääsee valloilleen. Toisinaan esteet ovat jo niin haasteellisia, että täytyy hyväksyä, että luonto on kuitenkin tämän kaiken valtias. Nöyryys ja armollisuus tälle kaikelle on osa seikkailuani. Luonto ja lumi mahdollistavat vielä kulkuni, mutta toisaalta ne luovat minulle jo rajoitteita, jotka täytyy ottaa huomioon. On lämmintä, mikä tekee vielä epätavallisen lisän tälle kaikelle. Janon iskiessä pääsen juomaan luonnon tarjoamasta lähteestä mitä parasta ja piristävintä juomaa.

Kaiken tämän keskellä aika pysähtyy, ja olen jossain sellaisessa, jossa minulla on koukuttavan hyvä olla. Haikeus siitä, että kohta tämä kaikki on ohi, tekee matkastani vieläkin kiitollisuutta herättävämmän. Tätä hetkeä ja ajanjaksoa olen odottanut, ja sitä tulen niin kaipaamaan, kun sen aika on taas ohi. Mutta se on antanut minulle niin paljon - kokemuksia, joita ei voi tietää, ennen kuin ne on itse kokenut. Niin kuin elämässä yleensäkin. ❤️