Kaksi tunturia - kaksi eri maailmaa

05.01.2022

Kaksi tunturia, niin lähekkäin, mutta niin erilaisia. Toisen vahvuus on autenttisuus, rauha ja hiljaisuus. Toisen vahvuutena ovat monipuolisuus, saatavuus ja keskeinen sijainti. Kumpikin tarjoaa pääsyn luontoon ja olemisen luonnossa, mutta niin eri tavalla. Yhdessä ne tarjoavat meille ihmisille niin paljon - huikeita kokemuksia, rauhoittumista, liikkumista luonnossa monin eri tavoin, fiilistä, että on kaiken arkisen yläpuolella, jossain, missä saa keskittyä omaan hyvinvointiin ja synnyttää positiivisia tunteita. 

Tällä kertaa olen Kätkätunturissa, jossa ympärilläni on rakentamaton ympäristö, reunamilla puita puiden perään, koskematon ja puhdas lumi, jossa ei näy juuri muita jälkiä kuin muutaman luonnon asukin astellus. Saan olla ihan yksin ja täydellisessä äänettömyydessä. Katson vierustunturia, jossa näyttäytyy toisenlainen maailma - meille ihmisille rakennetumpi ja meidän tarpeita, toiveita ja odotuksia täyttävä luonnon huvipuisto, joka houkuttelee ihmisiä luokseen. 

On hienoa, että meillä on tarjolla kaksi eri maailmaa, jotka yhdessä tarjoavat meille täällä asuville ja lomaileville monenlaisia, elämää rikastuttavia ja hyvinvointia lisääviä luontokokemuksia ja -elämyksiä. Vielä kun niiden välissä on ainutlaatuinen Immeljärvi, joka tarjoaa lisämausteena monenlaisia mahdollisuuksia, voi sanoa olevansa luonnon ytimessä. Sanonta "Yhdessä olemme vahvempia" pätee siis tältäkin osin. ❤️