Luonto näyttää voimansa - tulva on täällä

31.05.2020

Ei tämä ole järvi, vaikka siltä näyttääkin. Se on meidän asuinalueemme sivutie, jonne pääsyä ei tällä hetkellä ole.

Luonto ja sen yksi voimannäyttö, tulva ovat ottaneet ohjat käsiinsä ja osoittavat samalla, että me ihmiset olemme aika "pieniä" ja voimattomia luonnon voimaa vastaan. Joka vuosi toukokuu on vesistöjen äärellä asuville, mutta myös sitä sivusta seuraaville jännitysnäytelmä, jonka etenemistä ja päätöstä ei kukaan voi täysin tietää. Voimme vain veikata ja arvioida aikaisempien vuosien kokemuksella, kuinka korkealle vesi nousee.

Tämä talvi on ollut harvinaisen luminen, mikä on antanut epätavallisen mahdollisuuden nauttia hiihdosta ja muista talviaktiviteeteista niin pitkään. Toisaalta tämän ihanuuden huonona puolena on pelko tulvan suuruudesta, sillä lumimassojen lähtiessä sulaamaan lämmön ja sateiden seurauksena, siitä muodostuva veden määrä on valtaisa. Luonto muuttaa yhtäkkiä rajusti olomuotoaan, ja sen äärellä eläessä jokainen päivä ja yö ovat aivan eri tavalla jännittäviä ja huoltakin aikaansaavia.

Kuitenkin tässäkin ajankohdassa on jotakin riipaisevan kaunista. Se kertoo meille, kuka loppujen lopuksi on valtias. Se on luonto, jonka tulee voida hyvin, jotta mekin voimme voida hyvin ja paremmin. Luonto antaa enemmän kuin ottaa. Meidän tulee vain kunnioittaa ja pitää siitä huolta. ❤️