Itselleen luontaisin elämisen rytmi ja tapa - ominta itseään

03.07.2020

Oletko ajatellut, mikä on sinulle luontainen ja ominainen elämisen rytmi? Toiset ovat aktiivisimmillaan heti aamusta aikaisin, kun taas toisille energisyys lisääntyy iltaa ja yötä kohti. Ihanteellista olisi, että ihminen voisi noudattaa ja elää itselleen parhainta sisäistä rytmiään. Tämä taas lisäisi tyytyväisyyden, mielihyvän ja onnellisuuden tunteita sekä tunnetta, että minusta on moneen, ja voin olla tehokas, aikaansaava tai halutessani nauttia vain siitä tunteesta, jota aktiivisuus ja herkimmillään oleva aistitila aikaansaavat. 

Itselleni ja persoonalleni paras hetki on alkava yö, erityisesti kesäyö, jolloin sekä luonto että ihmiset ympärilläni hiljenevät, ja näin myös itse hiljenen ja saan täysin oman ajan itselleni. Siinä on jotain taianomaista. Enää ei juuri kuulu autojen ääniä, korkeintaan itseni kaltainen yövirkkulintu laulelee minulle ja kertoo omalla tavallaan tyytyväisyydestään tässä hetkessä. Seison parvekkeella, hengitän raikasta, kylmenevää ilmaa sisääni ja katselen itselleni niin rakasta ja muistoja herättävää maisemaa edessäni. Lapsena sain ensimmäiset vuoteni elää täällä samoissa maisemissa ja jo silloin tunsin erityistä vapauden ja onnen tunteita parvekkeella. Koin olevani niin korkealla, aivan kuin tunturin huipulla ja sain katsoa kaikkea kauneutta ympärilläni tarkkailijana, aivan yksin. 

Osana itsensä tuntemisessa on ymmärtää, mikä on ominta itseään, ja jos mahdollista hyödyntää sitä ymmärrystä omaksi ja myös muiden eduksi. Ei ole olemassa yhtä ainutta oikeaa ja ihanteellisinta elämäntapaa ja elämisen rytmiä, mutta on olemassa juuri sinulle sopivin ja luonnollisin tapa ja rytmi, mikä mahdollistaa osaltaa hyvän, tasapainoisen ja onnellisen elämän.  ❤️