Vuodenajat ja talvi  - elämää elävöittävä rikkaus

03.02.2020

Vuodenajat erityisesti täällä Lapissa, mutta myös koko Suomessa ovat rikkaus, joka elävöittää elämäämme ja tekee ulkoilusta ja luonnossa liikkumisesta mielekästä ja vaihtelevaa. Erityisesti kuitenkin tämä talvi on osoittanut, kuinka erilaisissa oloissa asustelemme juuri tällä hetkellä. Meillä Lapissa vuodenajat ovat vielä hyvinkin selkeät, ja puhutaan jopa neljän sijasta kahdeksasta vuodenajasta eli vaihtelevuutta löytyy vuoden kiertokulkuumme.

Eteläinen Suomi kärsii tällä hetkellä lumettomuudesta ja toivoo saavansa edes pienen ripauksen puhtaan valkoista lunta ympärilleen. Nurmikot vihertävät, vettä satele ja jopa kukatkin ovat alkaneet kukkia jossain paikoissa. Me täällä Lapissa ihmettelemme lumen määrää. Onhan jo metrikin ohitettu, ja lisää tuntuu tulevan koko ajan. Ja talvea on vielä rutkasti jäljellä, ja näin myös lumen tuloa. Meillä täällä on kunnon talvi ja vielä ennätysluminen sellainen.

Lumisen puun alla on lapsenomaisen hauskaa olla. Tunnen itseni pieneksi ja suojatuksi oksien kätköissä. Oksien raoista kurkkiessani näen valon kajastuksen sekä lumen peittämän metsän. Muutama lumirypäys lentää kasvoilleni ja saa oloni entistä raikkaammaksi. Tekisi mieleni kiljahtaa riemusta ja onnesta, sillä saammehan olla talvelle luonteenomaisimman elementin, lumen ympäröiminä. Vaikka lumi välillä haastaa meitä ja teettää meille paljoudellaan lisäponnisteluja, olen sen olemassaolosta niin onnellinen ja kiitollinen. ❤️