Kohtaamiset - tärkeä osa elämää

14.12.2020

Elämä on täynnä erilaisia kohtaamisia. Jotkut niistä ovat erityisen merkityksellisiä. Eilen sain kokea juuri sellaisia...

Vaikka minussa elää syvällä sisälläni erakkoluonne, joka tykkää olla itsekseen ja nauttii omasta seurastaan, saan valtavasti voimaa, positiivista energiaa ja hyvää mieltä muista ihmisistä. Nautin yksinolosta, hiljaisuudesta, rauhasta ja yhdessä olemisesta itseni kanssa. Sisäinen maailmani ei ole hiljaa silloin, vaikka päälle päin olen äänetön ja sanaton.

Kuitenkin minussa elää hyvin vahvasti yksilö, jolle jokainen kohtaaminen on arvokas sekä onnellisuutta ja innostusta herättävä. Aivan kuin sytyn, kun kohtaan jonkun ihmisen. Henkilön ei tarvitse olla aina tuttu, vaan aivan samalla tavalla minussa syttyy uuden ihmisen kohdatessani suuri palo ja into tutustua lisää. Jokainen ihminen on minulle aluksi pieni mysteeri ja eräänlainen palapelipohja, jota lähden sitten tutustumisen, kuuntelun ja vuorovaikutuksen kautta kokoamaan. Mitä enemmän saan tuntea ihmistä, sitä enemmän tunnen rikastuvani henkisesti. Tällaiset kohtaamiset ovat minulle siis suuri seikkailu ja matka johonkin, jonka määränpäätä en vielä tiedä enkä osaa täysin aavistaa.

Rakastan siis kohtaamisia - yllättäviä ja sovittuja. Jokainen ihminen on minulle arvokas, sillä kohtaamiset voimistavat ja energisoivat minua. Eilisen kohtaamiset olivat erityislaatuisia, sillä niihin liittyi vahvasti tunteita, muistoja, kiintymystä, läheisyyttä, rakkautta ja iloa siitä, että he kuuluvat elämääni. Sain kokea heidän kanssaan hetkiä, jolloin aika pysähtyi, ja me kaikki elimme hetkessä ja nautimme siitä. Vielä kun mukana oli joulun tunnelma, ei muuta tarvittu. Sain myös hetken puuhastella ja hullutella ulkosalla lasten kanssa, nähdä ja kokea kaiken lapsen tavoin sekä nauttia yhdessäolosta koko perheen kesken. Näinä aikoina kun kohtaamisia on vältetty, eikä olla oltu juurikaan tekemisissä, näitä hetkiä osaa arvostaa entistä enemmän. 

Ihmisen on hyvä osata olla yksin, mutta ihminen tarvitsee myös muita ympärilleen. Itselleni yksinolo on voimavara, mutta myös ihmiset ovat minulle voimavara ja suuri rikkaus. Kun nämä kaksi saavat olla elämässäni tasapainossa ja läsnä, tunnen voivani hyvin ja olevani kokonainen ja onnellinen. 

Kohtaamiset ovat tärkeä osa elämää - niin itsensä kohtaaminen kuin myös muiden. Kiitos jokaisesta kohtaamisesta, jonka saan kokea. Erityiskiitos niistä kohtaamisista, joissa tunnen, että minuun luotetaan, joissa tunnen auttavani ja tuovani iloa tai ehkä ymmärrystä. Niitä varten tunnen olevani olemassa. ❤️