Pidäthän huolta myös mielesi hyvinvoinnista!

07.04.2021

Tänään luonto sai ylleen uutta, puhdasta lunta. Aurinkokin alkoi pilkistää sateen jälkeen, ja sai näin lumen kirkkauden erityisesti korostumaan. Hiihtäessäni havainnoin ympärilläni olevaa luontoa aktiivisesti. Ehkä tuore plussakelin lumi teki etenemisestäni hitaampaa, ja siksi minulla oli enemmän aikaa huomata kaiken. Taivas ja siinä tapahtuva muutos tekivät minuun tänään erityisesti vaikutuksen. Aluksi taivas näyttäytyi synkkänä, mutta pikku hiljaa kirkkaus lisääntyi ja lisääntyi. Yhtäkkiä oivalsin, että taivaalla oli aivan kuin koosteena koko ihmismielen kirjo. 

Mieli muuttaa muotoaan joskus hyvinkin äkkiä, arvaamatta ja odottamatta. Se on meille jokaiselle eräänlainen arvoitus, jota emme voi täysin kontrolloida ja hallita. Koskaan ei voi tietää, kenen mieli särkyy siten, että emme pärjääkään enää yksin sen kanssa. Aivan samalla tavalla kuin hoidamme fyysistä kuntoamme, pidämme ruokavaliomme terveellisenä ja koitamme vaikuttaa verenpaineeseen, sokeriarvoihin, kolesteroliin ym hyvinvoinnin mittareihin, on tärkeä huolehtia mielemme hyvinvoinnista. Se antaa meille joskus signaaleja ja viitteitä pahoinvoinnistaan, mutta kaiken kiireen, paineiden ja rutiinien keskellä emme ymmärrä reagoida niihin. 

Yksilö ei ole vain fyysinen olento, vaan hän on ennen kaikkea henkinen, tunteva ja kokeva olento. Voi, kuinka me ihmiset muistaisimme pitää mielen hyvinvoinnistamme yhtä hyvin huolta kuin fyysisyydestämme. Onneksi tänä päivänä on koko ajan enemmän tarjontaa, ohjausta ja opastusta myös henkisen hyvinvoinnin osalta. Mitä enemmän tunnemme ja käymme läpi itseämme, juuriamme, kasvualustaamme, menneisyyttämme ja niihin liittyviä tapahtumia sekä tämänhetkistä tunne- ja ajatusmaailmaamme, sitä paremmin voimme myös ymmärtää ja vaikuttaa oman mielemme hyvinvointiin. ❤️