Auringon valta ja voima

21.04.2021

Aurinko on hellinyt meitä jo useita päiviä - jopa niin monia, että sen loistoon, lämpöön ja kirkkauteen on alkanut tottua. Aurinko on siitä ihmeellinen tähti, että se vetää meitä puoleensa, ja sen läsnäolon ympäröimänä on vaan niin hyvä olla. Tuntuu jopa, että se sekoittaa normaalin päivärytmimme, rutiinimme ja askareemme ja houkuttelee meitä ulos niin kiihkeästi, että kaikki muu jää taka-alalle ja toissijaiseksi. Auringolla on siis valtava voima meihin. Se energisoi, mutta se myös koukuttaa. 

Auringon valta ja voima näkyy myös luonnossa. Lyhyessä ajassa se on sulattanut valtavan määrän lunta ja jäätä. Lähes kahden viikon aurinkokylpy on muuttanut luontoa suuresti. Luonnon herääminen on käynnistynyt. Mutta Lapin luonto on herkästi muuttuva ja joskus jopa arvaamaton. Sen kasvattamana on oppinut ymmärtämään, että huhtikuussa ei ole vielä aika suunnata katsetta kesään, vaan nauttia luonnon tarjoamasta valkoisesta lumesta, jota jälleen huomenna meille tarjotaan. 

Kun huomenna herättyämme meitä vastaanottavat pitkän ajan päästä auringottomuus, lumisade ja pilvinen taivas, olkaamme kiitollisia siitä, mitä meillä oli, ja hyväksyviä sille, mitä meillä on. Kaikkiin asioihin emme voi vaikuttaa, ja joidenkin asioiden äärellä olemme pieniä ja avuttomia. On tärkeä hyväksyä, sopeutua ja silti nauttia sekä iloita, sillä myös tällaiset päivät ovat osa elämäämme, niin nopeasti ohikiitäviä ja pois elämämme laskurista. ❤️