Uuden kokemuksen äärellä - webinaari

09.03.2021

On se vaan huisin hienoa, kun saa tällä iällä kokea jotain sellaista, jota ei ole koskaan ennen kokenut, ja joka haastaa itseään ihan uudella, erilaisella tavalla.

Eilinen oli nimittäin hyvin erilainen työpäivä. Päivän aurinkoisen hiihtolenkin ja saunan päälle pääsin kokemaan jotain todella uutta ja siksi niin jännittävää. Olin nimittäin elämäni ensimmäistä kertaa mukana webinaarissa ja vielä esiintyjän roolissa. Kaikki lähti siitä, kun minua pyydettiin naisten päivän hyvinvointiwebinaariin. Jo pelkkä yhteydenotto oli minulle suuri kunnia ja ilon aihe. Aluksi mietitytti, että rohkenenko lähteä mukaan johonkin sellaiseen, joka on itselleni ihan vieras toimintaympäristö. Rakastan nimittäin kohdata ihmisiä ja olla heidän kanssaan vuorovaikutuksessa niin, että näen heidän jokaisen kasvot. Saan positiivista energiaa ihmisistä ja heidän läsnäolostaan, mikä vapauttaa taas minua esiintymään vielä aidommin ja vapautuneemmin. Jokainen ilme, ele, naurahdus, sana ja kommentointi johdattelevat minua eteenpäin esiintymisessäni ja aihesisällössä. En halua liikaa valmistella esitystäni, vaan se elää kanssaolijoiden mukaan ja heidän kiinnostuksen ja kysymysten kautta. Silloin se antaa mielestäni myös eniten kuulijoille.

No, tällä kertaa olinkin aivan uuden äärellä. En nähnyt kuulijoitteni kasvoja. He olivat minulle vain ruudussa olevia nimikirjaimia ja kokonaisosallistujamäärä. Yhtäkkiä olin tilanteessa todella yksin, kuin olisin puhunut tyhjille seinille. Alkuhämmennyksen jälkeen ja mielikuvitustani käyttäen loin ajatustasolla ympärilleni ihmiset, joille puhun. Pääsin mukaan seikkailuun, jonka pääroolissa olin minä itse, ja vastakaikuna tyhjyys. Vasta kun oma esitykseni oli ohi, sain nähdä jälleen järjestäjän kasvot, ja sitä myöten heräsin ymmärtämään, että todellakin olin osa yhteisöä, ihmisiä, jotka olivat minulle näkymättömiä, mutta ruudun toisella puolella tuntevia, kokevia yksilöitä omine elämäntarinoineen.Sain olla tilaisuuden aloittaja, ensikertalaisena. Olihan se ihan huippu kokemus ja suuri luottamuksen osoitus henkilöltä, joka tunsi minut vain kotisivujeni perusteella. Samalla oivalsin entistä enemmän, kuinka tärkeässä roolissa oman työni esilletuonnissa ovat sosiaalinen media ja sähköinen markkinointi. Se välittää ennakkokäsityksen, kuvan, mielenkiinnon ja odotusarvon minusta ja työstäni. Kotisivuni, kaikki tekstini, kuvani ovat yhtä kuin minä itse, ja mitä rehellisimmät ja aidommat ne ovat, sitä enemmän ne vastaavat sitä kokemusta, jonka minun kanssani ollessa muodostuu ja saa. Lisäksi ymmärsin, että näin korona-aikana ja myös jatkossa muutenkin tällaiset kohtaamiset ovat nykypäivää ja todellisuutta, jossa elämme, vaikka ei ehkä luontaisinta minua.

Opin tästä hetkestä suuresti, ja se herätti minussa uusia mahdollisuuksia. Voin tarjota asiakkailleni osaamistani, persoonani ja Lappia myös etänä siten, että tuon heille jotain erilaista ruudun toiseen päähän. Voin olla läsnä heille, vaikka he eivät olekaan läsnä minulle konkreettisesti ja kasvotusten. Tämä mahdollistaa sen, että pääsen ruudun kautta minne ja kenen luo tahansa. Ja näin aina otan Lapin mukaani jo pelkän persoonani ja murteeni kautta sekä kuvina, joissa näkyy Lapin luonto kaikkine vuodenaikoineen, näkymineen ja olomuotoineen.

Suuri Kiitos siis tapahtuman järjestäjälle, muille luennoitsijoille ja osallistujille, että sain olla osa tätä kaikkea! Aina voi kokea ja oppia uutta, kun vaan rohkeasti uskaltaa mennä kohti uusia seikkailuja ja haasteita - itseensä luottaen ja uskoen, mutta silti nöyrästi. ❤️