Valo ja lämpö tekevät niin hyvää

29.07.2023

Kyllä mie nautin, kun kylmän ja auringottoman jakson jälkeen meillä käväisi lämpö ja aurinko. Mieli oli heti virkeämpi ja olo onnellisempi. Auringolla on mieletön vaikutus siihen, miten kokee ja näkee asiat. Kaikki ympärillä näyttää kauniimmalta, luonto loistaa ja sininen taivas muistuttaa minua suomalaisuudesta ja vapaudesta. Kun katsoo pilvetöntä taivasta, tulee tunne, että mikään yläpuolellani ei rajoita minua, ja olen osa maailmankaikkeutta.

Suosikkipyöräilylenkkini on Levin ympärikierros ja erityisesti se matalampaa kulkeva reitti, jolloin saa kulkea osan matkasta joen vieressä. Tähän kohtaa haluan usein pysähtyä, sillä näkymä Ounasjoelle on niin kaunis ja rauhoittava.

Vaikka nyt sataakin, ehdin saada ladattua akkujani auringon säteistä ja lämmöstä. Tunnen sen sisälläni. Valo ja lämpö tekevät niin hyvää - sekä ihmiselle että luonnolle. Mutta on hyvä muistaa, että sadettakin tarvitaan, jotta luonto saa kaiken tarvitsemansa. Onneksi meillä vielä täällä luonnon hyvinvointi näyttäytyy osana elämäämme ja arkeamme.