Yö luonnossa

30.08.2023

Vieläkin muistelen hyvällä viime viikonlopun spontaania lähtöä luontoon yöksi. Ja täytyy tunnustaa, että en edes aluksi hoksannut; että juuri kyseinen yö oli siihen suomalaisia kannustava ajankohta. Yö Hietajärven rannalla oli ikimuistoinen. Kuinka hienoa oli kokea sama näkymä eri vuorokauden aikaan ja nähdä ja tuntea konkreettisesti oman kehon ja mielen myötä illan vaihtuminen yöksi ja taas aamuksi.

Kokemus on aivan eri kuin mitä sisällä kodin tai mökin lämmössä. Tuntuu, että luonto on enemmän läsnä ja samoin itse on läsnä ja avoin kaikelle sille, mitä ympärillä tapahtuu. Siinä on jotakin tosi pysäyttävää.

Lisäksi kun ei päässyt, vaikka olisi halunnutkin, yhteyteen kännykän tuoman maailman kanssa, oli jollakin tapaa vapaa kaikesta muusta. Keskittyi vaan siihen hetkeen sekä luonnon ja itsensä olemassaoloon.

Luonnosta on moneksi. Se on paikka, jossa voi nukkua, liikkua, syödä, rauhoittua, seikkailla, koetella omia rajojaan, saada luonnon tarjoamia antimia, viettää aikaa ja keskustella sekä itsensä että läheistensä kanssa. Luonto tarjoaa meille paljon. Meidän tulee vaan "vastapalveluna" huolehtia kukin toiminnoillaan, että luonto voi hyvin ja saa olla autenttisessa tilassaan, puhtaana ja elinvoimaisena.