Ajankohtaista

NYT

2.9.2021

Uutta Levillä

HETKI ITSELLESI - LAUTALLA

Haluatko kokeilla jotain uutta ja erilaista Lapissa ollessasi? Meillä täällä Levillä on tarjolla luonto upeine tuntureineen ja puhtaine vesistöineen. Nyt sinulla on mahdollisuus kokea nämä ja lisäksi vielä paljon muuta. Nimittäin Hetki itsellesi lautalla! Pääset osaksi luontoa eri tavalla kuin metsässä samoillessasi. Pääset hetkeksi rauhoittavan ja maadoittavan veden läheisyyteen tavalla, jota harvoin tulee koettua. Pääset tuntemaan veden kosketuksen niin lähellä sinun henkistä ja fyysistä olemustasi. Pääset ennen kaikkea sisälle itseesi, johonkin sellaiseen, joka jää arjessa ja suorittaessa huomaamatta. Hetki itsellesi on matka omaan minuuteen ja henkisyyteen fyysisyyttä unohtamatta.


 Minimimäärä ohjelman toteutumiselle on 10 henkilöä.


Ohjelma sisältää seuraavaa:

- 2 tunnin lauttaristeilyn

- helppoja ja rauhoittavia joogaharjoitteita joogavetäjän Mia Kataiston ohjaamana (teet ne, jotka sinusta tuntuvat hyviltä)

- henkiseen hyvinvointiin ja omaan itseensä syventymisen opastuksen

- rauhoittumisen ja kiireettömän hetken Sirkkajärvellä Katkä- ja Levitunturin ympäröimänä.

- lämmintä juotavaa Lapin luonnon antimista


Hinta 65 euroa/hlö (sis. alvin)


Jos sinulla on oma jooga- tai muu vastaava matto, otathan sen mukaasi! Säänmukainen, lämmin varustus on ensisijaisen tärkeää, jotta kylmyys ei häiritse tunne- ja luontokokemustasi. Lautalla on myös tarjolla lämmittäviä huopia. Lisäksi et tarvitse muuta kuin halutessasi vesipullon sekä ripauksen ennakkoluulottomuutta ja avoimutta sekä itsesi että tulevan kokemuksen suhteen.
13.8.2021

SISUSTUSTA JA TUUNAUSTA LEVILLÄ

Minusta ihmisen pitäisi tehdä tai ainakin pyrkiä tekemään elämässään kaikkea sellaista, johon mielenkiinto, intohimo, innostuneisuus, vahvuudet ja sen myötä haaveet suuntaavat ja osoittavat. Siihen kannustan työssäni muita ja sitä kohti suuntaan myös itse askeleeni. ajatukseni ja elämäni suunnan. Tämän myötä yksilön oman persoonansa lähtökohdat, tyytyväisyys elämään ja itseensä sekä kaikkinensa henkinen hyvinvointi pysyvät tasapainossa. Omaa itseään kuuntelemalla, tuntemalla ja johtamalla pääsee rikastuttamaan ja monipuolistamaan elämänsä sisältöä.

Siksipä tarjoan myös sisustus- ja tuunauspalveluita Levin alueen mökkeihin, huviloihin ja huoneistoihin. Vastaan kysyntään, johon ei ole juuri tarjontaa. Alueella on lukuisia majoituskohteita, jotka kaipaavat uutta ilmettä, raikastamista sekä tietynlaista harmoniaa. Sisustuksella on merkittävä rooli ja vaikutus siihen, miten hyvin siellä majoittuvat asukkaat viihtyvät ja tuntevat onnellisuutta ja mahdollisuutta rentoutumiselle. Mitä viihtyisämpää, tasapainoisempaa ja rauhoittavampaa ympärillä oleva sisustus on, sitä tyytyväisempiä ovat talon asukit. Lisäksi vuokrakäyttöön tarkoitetussa majoituksessa sisustuksellinen ilme on sijainnin ja mukavuuksien lisäksi ratkaiseva tekijä majoituskohteen valinnassa. Panostamalla tähän on mahdollisuus nostaa vuokrausastetta ja vuokrahintaa. 

Lappi ja luonto ovat syy tulla tänne pohjoiseen loman viettoon! Punainen lankani on, että nämä elementit saavat näkyä myös sisällä, ja näin jatkavat sitä hyvän mielen fiilistä, joka luonnossa ollessa syntyy.

Palveluni eivät sisällä vain sisustussuunnittelua, vaan sen lisäksi myös itse tuotteiden tilaukset, toimitusten vastaanottamiset, tuotteiden kokoamiset ja esille laitot sekä tarvittaessa yhteistyöverkostoni kautta myös pienet remontit ja muutostyöt. Toisin sanoen koko paketin. Asut sitten itse vaikka toisella puolella Suomea tai maailmaa, voit luottaa, että Lapin kodistasi tulee toiveidesi mukainen valmis paketti. Halutessasi voit antaa minulle myös vapaat kädet tietyin kustannusraamein toteuttaa luovuuttani, hyödyntää ongelmanratkaisukykyäni ja näin saada muutosta aikaan. 

Omaan taidon nähdä muutostarpeet heti nähdessäni uuden kohteen sekä kyvyn kuunnella ja vastaanottaa asiakkaani toiveita ja tarpeita. Levillä asuvana olen lähellä majoituskohteitanne. Lisäksi olen verkostoitunut sellaisten yhteistyökumppaneiden kanssa, jotka tarjoavat luonnonläheisiä, harmonisia ja laadukkaita tuotteita pienin Lappi-maustein. Lappilainen sisustus voi olla nykyaikaista ja raikasta, mutta silti antaa tunteen ja muistutuksen, että olemme Lapissa.

Jos siis kaipaat majoitustahoosi sisustusta ja tuunausta, ei muuta kuin otahan yhteyttä! 

30.12.2020

LEHTIJUTTU MINUSTA JA ONNENSÄTEESTÄ

Olen tänään jotenkin erityisen täpinöissä. Minusta ja Onnensäteestä on juttu Kittilälehdessä! Vaikka olen ennenkin ollut kyseisessä lehdessä, on tämä kerta jotenkin niin poikkeuksellinen ja merkityksellinen, sillä onhan tämä kaikki eniten sitä ominta itseäni. En ole luonteeltani mikään itseäni esille tuova, mutta olen ymmärtänyt, että jos haluan tehdä työkseni sitä, mihin minulla on intohimo ja sytyke, minun pitää tuoda itseäni, ajatuksiani ja yritystäni esille ja kuuluville. Tämä onkin ollut minulle myös oppimismatka, sillä kätken mielelläni kaiken henkilökohtaisen ja itselleni tärkeän ja rakkaan vain omaan tietoisuuteeni ja itselleni näkyväksi. 

Kun katson lehdestä juttua minusta ja pikkuhiljaa, huolella rakennetusta yritysideastani, Onnensäteestä, tunnen suurta onnellisuutta ja kiitollisuutta, että olen tässä juuri nyt. Minun piti ammentaa se kaikki elämänkokemus ja eletty elämä, jotta voin auttaa, tukea ja kannustaa muita kanssakulkijoita ja yhteisöjä. Elämää ja ihmismielen koukeroita ei opita vain opiskelemalla, vaan myös elämällä ja niistä oppimalla. Siksi en olisi ollut aikaisemmin niin valmis tähän kuin juuri nyt olen. Koen oikeasti ja aidosti, että minulla on nyt annettavaa muille. Sen lisäksi että olen saanut itse elää, olen saanut myös tarkkailla, havainnoida ja myötäelää muiden taivalta täällä niin yksityiselämän saralla kuin työelämässä. Olen ollut näkymätön tarkkailija, joka on imenyt kaiken näkemänsä ja kokemansa sisäiseksi pääomaksi, jonka voimin kuljen nyt tätä minulle luonteenomaisinta polkua eteenpäin.

Kun lukiossa innostuin psykologian ihmeellisestä maailmasta, en vielä silloin ymmärtänyt, että se tulee kulkemaan mukanani tavalla tai toisella läpi elämäni. Se on ollut osa minua niin nuoruudessa, aikuisuuden alkutaipaleella kuin perhearjessa ja työelämässä. Olen opiskellut lähes läpi elämäni. Kun lapset olivat pieniä, opiskelu oli minulle mahdollisuus käyttää aivojani ja pohtia asioita syvällisesti. Kun lapset olivat isompia, mahdollistui täysipäiväinen opiskelu, jolloin tunsin, että työlläni on päämäärä ja tavoite. Olen opiskellut psykologiaa monelta eri kantilta, psykologian perusteista soveltavaan psykologiaan, johtamisen psykologiaan, kehityspsykologiaan, rakkaus- ja sosiaalipsykologiaan kuin kasvatuspsykologiaan. Psykologia on kaikkinensa hyvin laaja-alainen ilmiö, aivan kuten me ihmiset, meidän välinen vuorovaikutuksemme ja tunnemaailmammekin ovat. Psykologiassa ei koskaan ole täysin valmis ja kaikkitietävä, kuten ei elämässä yleensäkään.Tämä on minulle suuri päivä! 

Tuokoon vuosi 2021 minulle useita mielenkiintoisia ja erilaisia yhteydenottoja, kohtaamisia ja yhdessä oppimista!


6.11.2020

 RAUHOITTAVA LUONTOHETKI JA METSÄJOOGA


23.10.2020

TYHY-PÄIVÄ

On hienoa, että nykypäivänä niin moni yritys ja yhteisö tarjoa työntekijöille mahdollisuuden irtiottoon työarjesta, virkistäytymiseen, yhdessä tekemiseen ja itsensä ja yhteisönsä kehittämiseen. Työhyvinvointia edistäviä päiviä voi olla hyvin monenlaisia ja moniin eri tavoitteisiin suuntaavia. On tärkeää, että työhyvinvointia tarjoava taho kuuntelee työyhteisön tarpeita, haasteita ja toiveita, jotta päivästä tulisi mahdollisimman antoisa ja palkitseva.

Onnensäteen pääasiallinen tehtävä on kuunnella ja sen kautta löytää sopivia työkaluja ja toimintatapoja hyvinvoinnin edistämiseen ja kehittämiseen. Tyhy-päivä on työtä tekevän päivä. Sen tavoitteena on, että työssä käyvä saa työlleen uutta pontta, innostusta, ymmärrystä ja voimia. Onnensäde ei tarjoa pelkästään huvittelua, hauskutta ja yhdessä tekemistä, vaan sillä on myös syvällisempi ja määrätietoisempi tavoite. Onnensäteen tarjoama tyhy-päivä rakennetaan yhteisön tarpeiden ja toiveiden pohjalta, mutta ensisijaineen tavoite on herätellä - herätellä tunteita, ymmärrystä ja vuorovaikutusta. Niin moni työyhteisö voisi paremmin, kun työssä käyville tarjottaisiin mahdollisuus peilata ja käydä läpi tunnemaailmaansa, jaksamistaan ja sitä konkreeettista työympäristöään, jossa eletään ja työskennellään.

Onnensäde hyödyntää luontoa kaikin mahdollisin tavoin ja niin myös tyhy-päivien osalta. Erityisesti näin poikkeuksellisina aikoina tyhy-päivän merkitys on erityisen suuri, arvokas ja voimaannuttava. Yksilö ja yhteisö tarvitsee tukea ja tsemppiä, jotta hyvinvointi ja jaksaminen eivät jäisi toissijaisiksi, ja pelkästään suorittaminen ottaisi vallan ihmisestä ja yhteisöstä. Luonto ympäristönä antaa mahdollisuuden tähän kaikkeen, turvallisesti.

Onnensäde voi yhdistää oman psykologisen osaamisensa johonkin yhteisen luontoaktiviteettiin tai sitten pitää herättelevän ja vuorovaikutteisen valmennuksen luonnossa, kaukana työarjesta ja sen velvoitteista.

Keskusteluaiheita voivat olla mm.

- Tunteet työpaikalla

- Positiivisuuden ja positiivisen palautteen ruokkiminen työyhteisöön

- Esimiehen ja alaisen vuorovaikutteinen suhde

- Jaksamisen rajat ja mahdollisuudet

Lopullisen teeman sovimme yhdessä yhteisön tarpeita ja toiveita kunnellen.

Otahan yhteyttä ja pyydä tarjous juuri teidän työyhteisöllenne sopivasta tyhy-päivästä!


 10.7.2020

Palaute asiakkaaltani


"Eka kerralla jännitti, mitähän tämä tuo tullessaan. Kun tapasimme Maaritin kanssa, juttu luisti heti ja huomasin, kuinka helppoa hänen kanssaan on olla ja hengittää, Tunnelma oli kiireetön ja tutustuimme toisiimme. Lopuksi sain vielä "kotitehtävän" seuraavaa kertaa varten. Olin todella innoissani. Toisella kerralla paneuduimme kohtitehtvään ja ajatuksiin, joita se minussa herätti. Tapaamiset olivat tosi mukavia ja jäin pitkäksi aikaa miettimään kaikkea, mitä keskustelimme niissä.


Kolmas tapaaminen olikin sitten etänä, koronan takia. Sovimme, että toteutamme sen kirjeenvaihdolla. Sain aina tekstin pätkän, jonka mukana oli pohdintaa ja kysymyksiä ja vastaavasti paneuduin ja vastasin niihin itselleni sopivana aikana. Emme sopineet tälle viimeiselle sessiolle mitään aikataulua, joka mahdollisti sen, että minulla todellakin oli aikaa työstää aina kutakin saamaani "rastitehtävää" rauhassa. Koska kirjoittaminen on minulle luonteva tapa käsitellä asioita, koin, että tämä kirjeenvaihto oli myös todella toimiva tapa toteuttaa näitä tapaamisia. Lisäksi voin aina palata näihin viimeisen session aiheisiin uudelleen, koska tämä kirjeenvaihto on minulla nyt tallennettuna. Lisäksi koen, että sain henkisesti paljon enemmän tältä viimeiseltä sessiolta näin kuin, että olisimme tavanneet kerran. 


Onnensäde on taitava johdattelemaan solmussa olevien asioiden äärelle ja helposti lähestyttävä. Valmiita vastauksia ei saa, mutta itsestään voi löytää aivan uusia puolia, jos vain avaa mielensä. Yhtäkkiä huomaa, että ne työkalut löytyykin itsestä ja vähän kuin itsestään. Suosittelen lämpimästi kääntymään Onnensäteen puoleen silloin, kun tuntuu, että elämässä on jokin asia solmussa ja kaipaa henkiseen hyvinvointiin eväitä ja boostia. Ihanan energiset tapaamiset ja syvälliset pohdinnat jättävät varmasti jokaisen positiiviselle mielelle ja auttavat löytämään sen itsensä sisällä olevan lukon. Onnensäde on oikea ihminen oikeassa paikassa. " 


                                                                                      18.5.2020

Luontoterapeuttinen tuokio

Ota aikaa itsellesi ja lähde luontoon - luontoon, joka ei vaadi eikä odota sinulta mitään, vaan epäitsekkäästi tarjoaa sinulle jotain pelkällä olemassaolollaan, hiljaisuudellaan, rauhallaan ja kauneudellaan. Ympärilläsi ei ole suojaavia seiniä eikä kattoa, ei mitään, joka rajoittaisi kulkuasi, ajatteluasi, läsnäoloasi. On tilaa hengittää. Tunnet itsesi vapaaksi ja siten olet enemmän auki myös itsellesi. Sen lisäksi että luonnossa on hyvä olla, se tarjoaa ympäristönä mahdollisuuden ja avaimet eheytyä, voimaantua ja voida paremmin.


Vaikka luonto jo sinänsä tarjoaa meille paljon hyvää sekä mieltä että olotilaa parantavaa, vielä suuremman hyödyn ja voimavaran saat, kun mukanasi on toinen ihminen, joka on sinua varten - auttaa, tukee ja kannustaa sinua sen hetkisen elämäntilanteen aiheuttamassa kuormitustilassa. Toisin sanoen helpottaa oloasi luonnon läsnäolon lisäksi omalla läsnäolollaan ja vuorovaikutteisella kommunikoinnillaan. Tavoitteena ei ole saavuttaa tiettyä kilometrimatkaa, tiettyjä etappeja ja maisemia, vaan päästä lähemmäs itseään, tunteitaan ja helpottunutta olotilaa. Aina se ei onnistu itsekseen, vaan siihen tarvitaan toista ihmistä - tukijaa, jolla on psykologista ymmärrystä yksilön hyvinvoinnin, tunnemaailman ja itsensä johtamisen yhtälöstä.


Onnensäde tarjoaa sinulle luontoterapeuttista tuokioa kahdella eri tavalla:Hinta: 45 € / 45 min ja 80 €/ 1 h 30 min.

Varaa itsellesi sopivin aika joko puhelimella, sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeella kohdasta "Yhteystiedot"!


17.12.2019

Näin joulun alla haluan tarjota teistä jollekulle Onnensäteen henkiseen hyvinvointiin keskittyvän "joululahjan". Tämä "paketti" antaa mahdollisuuden keskittyä juuri sinuun, omaan minuuteesi, oman sisäisen minän löytämiseen tai tällä hetkellä elämässäsi taakkaa, huolta tai surua tuottavaan tilanteeseen ja niihin liittyviin tunteisiin. Paketti voi keskittyä myös löytämään ne kätkössä olevat vahvuudet ja haaveet, jotka kaiken kiireen ja suorittamisen keskellä jäävät toissijaiseksi. Paketti siis räätälöidään sinun tarpeidesi pohjalta.

Konkreettisesti pääset siis kanssani täällä Levillä vanhojen hirsiseinien lämpöön käymään vuorovaikutteisesti läpi niitä tunnetiloja tai -kuormia, jotka sinussa tällä hetkellä vallitsevat. Tai pääset kanssani etsimään sitä kadonnutta itseäsi, minkä jälkeen ymmärrät itseäsi niin paljon paremmin. Vuorovaikutteisen keskustelun lisäksi lähdemme kokemaan myös luonnon tarjoamia mahdollisuuksia asioiden käsittelyyn, rauhoittumiseen ja hyvän mielen tuottamiseen. Se, miten metsään menemme ja siellä kuljemme, riippuu sinusta ja sinun toiveistasi. Onnensäde antaa sinulle vaihtoehtoja.

Tämän kaiken sinulla on mahdollisuus saada seuraavalla tavalla:

- Jos koet tarjoamani paketin kiinnostavaksi tai innostuit siitä, tykkää Facebook-julkaisustani
- Jos haluat myös muiden saavan mahdollisuuden tähän pakettiin, jaa se Fb-sivullesi.
- Jos haluat, että juuri sinä pääset tälle "tunnematkalle", jaa julkaisuni Fb-sivullasi ja laita minulle Facebookinkautta yksityisviestiä ja perustele, miksi juuri sinä olisit sopiva henkilö tähän kokemukseen.

Kaikkien julkaisusta tykänneiden ja jakaneiden kesken arvon yhden 2 - 3 tunnin hetken, johon sisältyy siis sekä keskustelu että luontokokemus.

Yksityisviestin laittaneiden kesken valitsen yhden henkilön henkilökohtaisesti räätälöidylle kolme eri kertaa tapahtuvalle tuokiolle, jossa siis pääsemme paneutumaan syvällisemmin sinuun ja sinun mieltäsi askarruttaviin tunnekokemuksiin. Toisin sanoen saat valita kolmelle eri päivälle 2 - 3 tunnin hetken, jossa tavoitteena on henkisen hyvinvointiisi panostaminen ja siinä tukeminen ja auttaminen.

Tästä kaikesta toivon saavani hyvän mielen lisäksi lyhyen palautteen niiltä henkilöiltä, jotka paketin saavat eli toisin sanoen pienen kirjallisen palautteen koetusta.

Tykkäyksiä, jakamisia ja viestejä voi laittaa tämän vuoden loppuun eli 31.12.2019 asti. Sen jälkeen arvon ja teen päätökseni ja informoin paketin saaneita. (Facebook ei ole osallisena arvontaan.)

 Onnensäteen Facebook-sivut: https://www.facebook.com/Onnensade/?modal=admin_todo_tour

Rauhaisaa joulun odotusta kaikille! <3


15.11.2019

Auringolla on uskomaton voima ja vaikutus meihin ihmisiin. Sen antama valo, kirkkaus ja säteily tekevät meidät onnellisiksi ja kiitollisiksi. Kun auringon säteet heijastuvat kirkkaan valkoista ja puhdasta lunta vasten ja saavat aikaan timanttisen loisteen, se ihastuttaa joka kerta. Me tarvitsemme elämäämme valoa ja onnensäteitä. Ne antavat voimia ja uskoa tulevaan silloinkin, kun epäusko, uupumus, suru tai muu mieltä kuormittava tunne tulee luoksemme.

Nyt täällä Levillä uutena tuulahduksena on tarjolla yritys, Onnensäde, joka tarjoaa omalla työpanoksellaan henkistä hyvinvointia sinulle, joka sitä tunnet elämäntilanteessasi juuri tarvitsevan. Meistä jokaiselle hyvinvointi on hyvän, tasapainoisen ja tyytyväisen elämän perusta. Henkinen hyvinvointi tahtoo jäädä kaiken suorittamisen, kiireen ja paineiden alla toissijaiseksi, eikä sen tärkeydelle välttämättä löydy sijaa elämän pyörteissä.

Olet sitten lomalla, täällä asumassa tai käymässä ja haluat keventää oloasi ja helpottaa sitä pientä tai suurta elämän taakkaa, joka kulkee juuri mukanasi, Onnensäde on juuri silloin sinua varten. Aivan samalla tavalla kuin hemmottelet itseäsi käymällä kampaajalla, hieronnassa tai jumpassa, voit antaa itsellesi mahdollisuuden hoitaa sisäistä minuuttasi, joka on merkittävä lähtökohta ja ydin sinun elämässäsi.

Onnensäteen taustalla olen mie, Lapin ja luonnon kasvatti, joka on ammentanut psykologista osaamista ja pääomaansa opintojen ja elämänkokemuksen yhteistuloksena. Minulle tärkeintä työssäni on kohdata yksilö tai yhteisö aidosti, välittäen. Luonto on oivallinen ympäristö tämän kaiken toteutumiselle. Siksi Onnensäde hyödyntää tekemisissään luontoa ja sen antamia mahdollisuuksia. Täällä Lapissa ja Levillä meillä on loistavat puitteet tälle kaikelle.

Henkistä hyvinvointia Levillä -
luontoa hyödyntäen, luontoa kunnioittaen

ONNENSÄDE